Drukwerk tips voor de mooiste bruiloft uitnodiging

Hallo aanstaande bruid! 🙂 Heb je via mijn template (sjablonen) sets jouw bruiloft uitnodiging gemaakt? En vraag je je nu af welke mogelijkheden er zijn qua drukwerk? Ik ga je helpen! Spoiler alert: Het is goedkoop! 😀

Leuk dat je hebt gekozen om jouw uitnodiging zelf te maken! Je hebt op deze manier mega veel opties en vrijheid. Laten we beginnen met ‘waar’; want waar kan je de uitnodiging het beste laten drukken? Zelf ben ik al jaren fan van drukwerkdeal. Deze online drukkerij is snel, heeft een goede kwaliteit/prijs verhouding, en de besteltool is zeer gebruiksvriendelijk.

Je bruiloft uitnodiging laten drukken

Wanneer je gebruik hebt gemaakt van een van mijn template set is jouw uitnodiging opgemaakt op A6 formaat. Je kunt dan bij drukwerkdeal onder de optie ‘Flyer’ jouw uitnodiging bestellen en kiezen uit verschillende opties. Laten we ze gewoon even stap voor stap doorlopen:

Eerst kiezen we het formaat: A6.

Vervolgens kiezen we de bedrukking. De uitnodiging heeft een voor- en achterkant dus we kiezen voor 4/4 dubbelzijdig full color.

En dan het leukste onderdeel; het kiezen van de papiersoort! Er zijn ontzettend veel keuzes. Je kunt kiezen voor ‘normaal papier’, dat is de eerste optie. Bekijk alle opties even rustig. Je kunt op ‘meer info’ klikken voor aanvullende informatie per papiersoort.

Kies je bijvoorbeeld voor ‘Environment berk’ dan zie je dat deze papiersoort gedeeltelijk gerecycled is, crèmekleurig is en lichte spikkels heeft. Dat kan een prachtige uitstraling geven aan jouw uitnodiging.

Nadat je je papierkeuze hebt gemaakt kom je bij de optie voor het gewicht van het papier. Afhankelijk van je gekozen papiersoort kan het zijn dat je hier maar 1 keuze hebt, of meerdere. Zelf raad ik aan om te kiezen voor minimaal 250 g/m2. Dit zorgt voor een stevige uitnodiging.

Hierna kun je de afwerking selecteren. Aan de hand van je gemaakte papierkeuze kan het zijn dat er geen afwerking beschikbaar is, zoals in bovenstaand voorbeeld. Wil je een hele glanzende kaart, dan zul je dus een bijpassende papiersoort moeten vinden (zoals het standaard papier, de eerste optie). Ik klik hier in ieder geval op ‘geen afwerking’ om verder te gaan naar de volgende stap.

De volgende optie is boorgaten. Die wil je hoogstwaarschijnlijk niet, dus klikken we op ‘geen boorgaten’.

De laatste optie is voor bundelen. Drukwerkdeal maakt dan kleine pakketjes van je drukwerk om makkelijker te verspreiden. Dit is relevant wanneer je gaat flyeren en iedereen een pakket meegeeft, maar voor je uitnodiging heb je het niet nodig. Kiezen voor ‘niet bundelen’ dus. 🙂

Wanneer je bij elke optie een keuze hebt geselecteerd verschijnt er nu een keuzemenu met daarin het aantal stuks en de bijbehorende prijs. Vergeet voordat je verder gaat niet om bovenaan de prijs even op inclusief btw te zetten. Nu zie je dat je voor 100 uitnodigingen slechts 27 euro betaalt, en dat lijkt mij persoonlijk echt een koopje! 🙂

De prijs zal natuurlijk variëren op basis van je gemaakte keuzes in papiersoort en afwerking, dus probeer als je het leuk vind vooral een aantal verschillende opties uit.

Enveloppen

Laten we ook de enveloppen niet vergeten! Deze kun je gewoon meebestellen via deze link: A6 enveloppen. Je hebt hier een ruime keus in kleur.

Wat kies jij?

Zoveel keuzes! Ik ben benieuwd waar jij voor gaat. Laat het me weten in de comments of show jouw resultaat via mail of insta/facebook!

Deel dit bericht

over mij

Hi, ik ben Jessica! Als grafisch ontwerper die dol is op de liefde help ik jou natuurlijk héél graag bij het vinden van de perfecte stijl voor jouw bruiloft. Ik heb daarom template sets gemaakt met echt alles wat jij nodig hebt voor je grote dag.

Ik ben inmiddels al 11 jaar actief als professioneel grafisch ontwerper, sinds de dag dat ik afstudeerde van het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Verder ben ik mama van een zoontje van 1, fitness fanaat, Netflix lover en verslaafd aan lekkere pasta's met extra veel kaas.

3 gedachten over “Drukwerk tips voor de mooiste bruiloft uitnodiging”

Plaats een reactie