Save the date digitaal versturen

Je save the date digitaal versturen is dé nieuwe wedding trend. Zo kun je op een leuke en gemakkelijke manier direct je trouwdatum aankondigen, en vervolgens op je gemak de trouwkaart maken.

digitale save the date sjablonen

Hoe maak je een save the date?

Een save the date kun je gemakkelijk zelf maken! Je kunt hier de gratis tool Canva voor gebruiken, waarbij je gewoon in je browser de tekst en kleur van je ontwerp kunt aanpassen. En het ontwerp? Dat hoef je niet helemaal zelf te bedenken natuurlijk; die bestel je gemakkelijk vanuit de Wedding Templates shop. Hier vind je verschillende sjablonen in verschillende stijlen. Na de checkout ontvang je direct een link met daarin de toegang naar je sjabloon. Wanneer je daarop klikt opent automatisch de online tool om het ontwerp aan te passen.

digitale save the date tropisch

Je save the date sjabloon aanpassen

Het aanpassen van je sjabloon is gemakkelijk en kan letterlijk binnen 5 minuten gebeurt zijn. Het is een kwestie van het tekstvak aanklikken en de voorbeeld namen en datum aanpassen naar jullie naam en datum. Mocht je het willen dan kun je ook de kleur van de tekst en de achtergrond aanpassen, en zelfs de lettertypes en de lettergroottes. Hoe je dat allemaal doet kun je lezen in mijn blog Canva voor beginners.

Wat is het beste formaat?

Wat is nou het beste formaat voor een digitale save the date? Er zijn tegenwoordig zoveel schermformaten dat het lastig is om te besluiten welke je kiest. Ik gebruik voor mijn sjablonen dan ook het officiële formaat wat Instagram aanraad voor stories: 1080 x 1920 pixels. Zo heb je de gulden middenweg en weet je zeker dat hij op elke telefoon mooi uitkomt.

Jouw save the date digitaal versturen

Heb je het sjabloon helemaal naar wens aangepast? Dan is het tijd voor je laatste stap, je save the date digitaal versturen! Vanuit je browser heb je de mogelijkheid om het ontwerp op te slaan. Kies voor opslaan als JPG of PNG en sla hem vervolgens op op je pc. Wanneer je Whatsapp Web app gebruikt kun je hem vanuit de map waar je hem hebt opslagen naar je whatsapp gesprek slepen.

save the date digitaal versturen
Klik op de knop ‘Delen’ en vervolgens op “Downloaden”.

Nóg makkelijker is om even de Canva app te downloaden (via de app store of Google play store) en hem vanaf je telefoon op te slaan. Je kunt hem dan vinden tussen je foto’s of je dowloads (afhankelijk van je telefoon).

Klaar om te beginnen?

Als het goed is heb je nu alle info die je nodig hebt om jouw eigen digitale save the date te maken! Duik snel de shop in om het design te vinden wat het beste bij jullie past. En pssst: wist je dat je ook een bijpassende trouwkaart en menukaart als sjabloon kunt meebestellen? 🙂 Zo houdt je alles mooi in dezelfde stijl!

Deel dit bericht

over mij

Hi, ik ben Jessica! Als grafisch ontwerper die dol is op de liefde help ik jou natuurlijk héél graag bij het vinden van de perfecte stijl voor jouw bruiloft. Ik heb daarom template sets gemaakt met echt alles wat jij nodig hebt voor je grote dag.

Ik ben inmiddels al 11 jaar actief als professioneel grafisch ontwerper, sinds de dag dat ik afstudeerde van het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Verder ben ik mama van een zoontje van 1, fitness fanaat, Netflix lover en verslaafd aan lekkere pasta's met extra veel kaas.

Plaats een reactie