Botanische bruiloft kleuren inspiratie

Ga je voor een botanische bruiloft? Super leuk en origineel! In dit artikel deel ik mijn favoriete kleurenpaletten in een botanische sfeer. Bij elke kleur zit een # kleurcode die je in Canva kan invoeren. Zo kun je de kleuren direct toepassen op je sjablonen!

Botanische bruiloft palet “Green Goddess”

Als eerste het green goddess palet. Mooie zachte groentinten die veel vrouwelijkheid en balans uitstralen.

botanische bruiloft

Botanical fairytale

Een botanisch sprookje! Dit palet is geinspireerd op de modern fairytale trouwkaart die bestaat uit poederige roze en groene tinten.

botanische bruiloft thema

Botanical Blues

Hou je vooral van blauw? Dat past ook prima bij een botanisch thema! Deze groenblauwe tinten zullen prachtig staan bij een bruiloft in bijvoorbeeld een kas. Ik heb ook een mooi trouwkaart sjabloon waar ik de blauwtinten combineer met zwarte botanische illustraties voor een luxe botanische look. Bekijk hem hier.

bruiloft botanisch

Botanische bruiloft met eucalyptus

Met eucalyptus zit je altijd goed! De mooie groene plant valt bij iedereen in de smaak. Dit kleurenpalet is een directe match met mijn eucalyptus trouwkaart sjabloon.

botanisch eucalyptus

Het eucalyptus trouwkaartje is voornamelijk wit, met daarop grote illustraties in de kleuren uit het palet:

trouwkaart eucalyptus

Urban Jungle

Dit urban jungle palet heeft wat donkerdere en stoerdere groentinten, echt geinspireerd op een dichtbegroeide jungle. Een leuk palet om toe te passen op mijn urban jungle trouwkaart sjabloon.

jungle bruiloft

Hier zie je een preview van het urban jungle kaartje:

trouwkaart urban jungle

Hopelijk bieden de bovenstaande kleurenpaletten je wat inspiratie voor jullie trouwkaart en bruiloft! Twijfel je nog over je thema, kijk dan ook eens of mijn kleurenpaletten voor een boho bruiloft en de pastel paletten ook bij je passen.

Wist je dat je met mijn trouwkaart sjablonen de vrijheid hebt om elke kleur toe te passen die je maar wil? Je kunt de kleuren van de teksten en achtergronden gemakkelijk aanpassen met de kleurcodes. Zo kun je zelf de kaart van je dromen maken! 🙂 Je kunt je ontwerp daarnaast zelf opslaan als .pdf of .jpg. Vervolgens kun je kiezen wat je wil doen: Zelf printen, digitaal versturen, óf voordelig naar een online drukker sturen. Wanneer je je kaart zelf laat drukken bij een online drukker ben je veel minder kwijt als wanneer je het bij de bekende kaartensites drukt; je hebt namelijk al 100 kaarten voor minder dan 30 euro.

Deel dit bericht

over mij

Hi, ik ben Jessica! Als grafisch ontwerper die dol is op de liefde help ik jou natuurlijk héél graag bij het vinden van de perfecte stijl voor jouw bruiloft. Ik heb daarom template sets gemaakt met echt alles wat jij nodig hebt voor je grote dag.

Ik ben inmiddels al 11 jaar actief als professioneel grafisch ontwerper, sinds de dag dat ik afstudeerde van het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Verder ben ik mama van een zoontje van 1, fitness fanaat, Netflix lover en verslaafd aan lekkere pasta's met extra veel kaas.

Plaats een reactie